Kräftsoppa

 Ingredienser:
  • 8 dl vatten
  • 8 msk hummerfond
  • 1/2 finhackad röd chilifrukt
  • 1 brk minifraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • ca 400 g kräftstjärtar
  • färsk dill
  • mineralsalt och vitpeppar

Busenkel och god soppa som impar på gästerna med minimal ansträngning.

Koka upp vatten och fond i en kastrull. Tillsätt  minifraiche och tomatpuré. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond. Fördela kräftköttet i fyra djupa tallrikar, häll på varm soppa och strö över dill. Servera.

Man kan med fördel smaksätta tex med lite finhackad chilli eller lite conjac. Servera gärna med frasiga oststänger (se annat recept här på sidan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.