Brantevikssill

Att lägga in sill är busenkelt. Finns inläggningssill i butiken. Färdigpreparerade, skinn och benfria bara att stoppa i vald kyddblandning.

Ingredienser:

1 kg inläggningssill

Lag:

7 dl vatten

0,75 dl salt

1,25 dl ättiksprit 12% (har du bara 24% hemma tar du hälften sprit och hälften vatten)

Kryddor:

5 dl strösocker

1 tsk salt

40 krossade vitpepparkorn

40 krossade kryddpepparkorn

2 st stora gula lökar, grovhackade

2 st stora röda lökar, grovhackade

1 msk citronpeppar

2 st lagerblad

2 knippen dill

1 dl ättiksprit 12%

Gör så här:

Koka upp ingredienserna till lagen. Låt lagen svalna.Ta silen ur burkarna, skölj den och skär i önskad storlek (om den nu inte redan är i bitar, vissa sorter är redan skurna i burken). Lägg silen i lagen och ställ övertäckt i kylen minst 12 timmar.

Blanda alla kryddorna. Tag sillen ur lagen och låt rinna av. Varva sill och kryddor i burkar och låt stå i kylen minst två dygn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *