Ingredienser: (4-6 pers på buffe)
2 dl belugalinser
500 gr brysselkål
1/2 apelsin
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl hasselnötter
10 torkade aprikoser
10 salviablad
Dressing:
1/2 apelsin
1/2 dl olivolja
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm nymald svarpeppar
Gör så här:
Koka belugalinserna enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär brysselkålen i fjärdedelar och lägg dem i en ugnssäker form. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Ringla över olivolja över brysselkålen och strö över hälften apelsinskalet. Krydda med flingsalt och peppar och blanda om ordentligt. Rosta. mitt i ugnen i ca 20 min tills de fått färg.
Halvera och rosta hasselnötterna i en het torr panna. Strimla aprikoserna. Finhacka salvian.
Pressa två msk saft ur apelsinen och blanda med resten av apelsinskalet och resten av ingredienserna till dressingen.
Varva alla salladsingredienser på ett stort fat och ringa över lite av dressingen. Spara resten av dressingen vid sidan om så kan man ta mer om man vill.
Leave a Reply