Grön kikärtssoppa med spenat, gräslök och solrosfrö

Ingredienser (4 personer):

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

2 stjälkar bladselleri eller 1 liten bit rotselleri

4 msk olivolja

1 burk kikärter à 410 gr

1 dl vitt vin eller 3 msk ljus vinäger

1/4 grönsaksbuljongtärning

vatten

3 rejäla nävar färsk spenat

salt och peppar

2 msk japansk soja

till servering (om du vill)

solrosfrön

sesamfrön

chiliflakes

hackad gräslök

Gör så här:

Dela, skala och hacka lök vitlök och selleri smått. Skölj kikärterna. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan.

Stek lök, vitlök och selleri mjuka i 2 minuter. Tillsätt kikärterna och vinet, låt puttra ordentligt i ytterliga 3 minuter. Smula i buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. Koka i 5-7 min. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare i 1 minut. Smaka av med salt, peppar och soja. Ta kastrullen av värmen och mixa med stavmixer tills soppan är slät. Servera med valfri topping och gärna med en brödbit till.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.