Inbakade oliver

Små läckra tilltugg. Blir en garanterad succé som driktilltugg eller som del av en plockmat-bricka.

Ingredienser:

150 g riven Västerbottensost eller grand pandamo ost (eller annan lagrad hårdost)
100 gr Smör
2 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 burk gröna oliver gärna sorten med vitlök i mitten men om det inte finns skall det i alla fall vara urkärnade oliver.  Små oliver blir godast men det går med den stora varianten också.

Gör så här:

Riv osten. Blanda ihop alla ingredienser. Låt oliverna rinna av på hushållspapper. Forma deg runt varje oliv. försök att få degen relativt tunn. För tjock deg blir inte så gott. Lägg oliverna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på ca 225-250 grader tills de blivit gyllenbruna (ca 15-20 min)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *