Indiska blomkålsbollar

Ingredienser: (4 port)

1 litet blomkålshuvud

1 tsk spiskummin

1 tsk fiberhusk

1 dl kokosnötsmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 msk finriven ingefära

2 tsk sambal olek

2 ägg

Rapsolja (till fritering)

Gör så här:

Rensa och skölj blomkålen. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt resten. Forma till ca 25-30 bullar.

Värm rikligt med rapsolja i en gryta till ca 160 grader.

Fritera bollarna i omgångar i ca 3-4 minuter. Låt bollarna rinna av på hushållspapper.

Servera bollarna med tex chilimajonäs. Passar fint som förrätt eller som snacks/drinktilltugg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.