Kimchipankaka

Ingredienser (1 pannkaka):

2,5 dl Kimchi

3 matskedar juice från Kimchiburken

1/2 hackad lök

1/2 tsk strösocker

1/2 tsk salt

1,25 dl mjöl

0,75 dl vatten

Olja till stekning

Gör så här:

Hacka löken och Kimchin. Blanda alla ingredienser. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek smeten till som en stor tjock pannkaka (platta ut och sprid smeten jämt i pannan så att pannkakan blir lika tjock överallt. Stek ca 1 1/2 minut på varje sida så att den får lite stekyta och stelnar. Skär i lagom stora mumsbitar och servera med soja i en skål vid sidan om att dippa i. Perfekt som en förrätt eller som huvudrätt kanske med soppa till. Jättegott! Måste provas. Tack till Marie som introducerade mig till denna Koreanska rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *