Ingredienser (4 port):
1 fpk Grönsaksbullar 450 g
160 g, okokta, röda linser
100 g okokta, gröna linser
150 g skogschampinjoner
100 g soja bönor
100g röd grillad paprika
200 g sommarkål
50 g blandsallad
Dressing:
½ dl olivolja
3 msk balsamicovinäger, vit
1 msk honung (kan ersättas med veganskt alternativ)
salt och peppar
Syrlig sås:
2 dl creme fraiche (kan ersättas med veganskt alternativ)
2 dl matlagningsyoghurt (kan ersättas med veganskt alternativ)
½ st citron, saft
Salt och peppar
Gör så här:
Tillaga grönsaksbullarna enligt tillagningsanvisning på förpackningen.
Bryn upp skogschampinjonerna i olja och tillsätt sommarkålen. Koka linserna enligt tillagningsanvisning på förpackningen.
Låt linser, champinjoner och kål svalna. Blanda ihop med övriga ingredienser i salladen.
Blanda dressingen och blanda i linssalladen.
Blanda ihop den syrliga såsen och servera till grönsaksbullen och linssalladen.
Leave a Reply