Ljummen rödbetscarpaccio med Chèvre, pinjenötter, pumpakärnor & pistagenötsolja

Ingredienser:
8 kokta rödbetor (finns även färdigkokta ekologiska i butik)
400 g chèvre, getost
50 g pinjenötter
1/2 dl pumpafrö
60-70 g ruccola (1 påse)
50 g parmesan riven
1/2 dl pistagenötsolja (valnötsolja funkar om man inte får tag på pistage)
1 msk balsamico modena IGP, droppat över kreationerna

Gör så här:
Koka rödbetorna och dra bort skalet, alternativt värm dem förkokta betorna i mikron precis innan servering och upplägg.
Rosta pinjenötter & pumpakärnor tillsammans i en torr panna tills de blir gyllene. Pumpakärnorna börja ”poppa” när de är klara. Var försiktig med värmen, inte för hög! (Medelhög)
Skiva upp rödbetorna tunt med en vass kniv, eller kör i en mandolin. Lägg upp på tallrikar så att det täcker botten på varje tallrik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *