Nektarinkaka med kardemumma

Har du socker, ägg, lite smör och glass eller grädde  hemma har du med lite fantasi alltid efterrätt.

Ingredienser:

Mjöl 3 dl

Smör (eller margarin) 50 gr

Mjölk 1 dl (eller vatten går oxå bra)

Ägg 2 st

Strösocker 2 dl

Vaniljsocker 1 tsk

Bakpulver 1 1/2 tsk

Kardemumma 2 tsk

Farinsocker 2 msk

Nektariner 6-8 st eller persikor 4-6 st

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Smält under tiden smöret. När smöret smält blanda i mjölken och låt koka upp. Blanda smörblandningen i äggblandningen och rör sist i mjöl, vanilsocker och bakpulver i det hela. (rör som vanligt så lite som möjligt i de fluffiga äggen så att den inte mister sin fluffighet) Häll smeten i en smörad och bröad form. Skär nektarinerna eller persikorna i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och häll över farinsockret och kardemumman och rör runt. Häll frukten över smeten i formen. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 35-45 min.

Har du inte nektariner eller persikor tar du annan frukt eller bär. Äpplen stekta med socker och kanel blir också gott. Servera med vaniljgrädde eller vaniljglass.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.