Pepparkaksfudge

Jättesmarrig mjuk kola med smak av pepparkaka. Brukar du gotta i dig rå pepparkaksdeg? Då är detta kolan för dig! Perfekta bjudgodiset till glöggfesten eller som finfin “gå-bort-present”

Ingredienser:

3 dl vispgrädde

4 dl strösocker

2 tsk pepparkakskryddor

1 tsk salt

Gör så här:

Koka alla ingredienser tills smeten klarar kulprovet. (Tag en tesked smet ur kastrullen och droppa i ett glas med kallt vatten. När smeten stelnar så att den går att forma till en kula klarar smeten kulprovet. Är smeten för lös så ska den koka längre. Ju längre den kokar, desto fastare/ hårdare blir resultatet. Fudge skall egentligen vara väldigt mjuk så koka inte för länge. Men det är så klart en smaksak) Tag grytan från spisen och vispa med elvisp i 2-3 min så att smeten tjocknar och blir lite fluffig. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och ställ för att stelna. (det tar någon timme) Jag brukar använda en avlång sockerkaksform. När smeten stelat, skär den i kuber och njut.

 

 

3 Comments

  1. För er som är osäkra på kulprovet så tycker jag att 118 grader gör en lagom konsistens.
    Ett mycket bra fudgerecept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.