Rostad blomkål med harissa

Ännu ett härligt recept från SVT`s gokväll.

Ingredienser (4 port)
1 litet blomkålshuvud
3 msk olivolja
2 msk harissa
1 tsk salt och nymald svartpeppar
½ dl skållade och hackade mandlar
zest och skal från 1 citron

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225° grader.
2. Bryt blomkål i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, hälften av harissan, salt och peppar. Blanda om ordentligt så att blomkålen täcks med kryddblandning.

4. Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter eller tills den fått fin färg. Lägg in mandlar i ugnen de sista 5 minuterna

5. Lägg in mandlar i ugnen de sista 5 minuterna. Blanda den färdiga blomkålen med resten av harissan, citronzest och skal. Servera med couscous eller bulgur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *