Pecan pie

Ingredienser (1 paj):

Fyllning:
3 ägg
1,5 dl sirap
1,5 dl socker
2 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl rostade pekannötter (rosta dem lätt i en stekpanna)
1 dl hasselnötter eller mandlar (Vill man kan man naturligtvis använda bara pekannötter.)

Pajskal:

100 gram smördeg, gärna färdiga plattor.

Gör så här:

Blanda mjölet, sockret och vaniljsockret i en skål.

Knäck äggen i en annan skål, vispa lätt och blanda i sirapen, och vänd sedan försiktigt i sockerblandningen. Blanda ner nötterna.

Täck botten och sidorna på pajformen med smördegsplattorna, häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen,175 grader i ca 45-55 minuter, tills den har stelnat lite.

Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.