Quorn Bowl med rött ris och majsdipp

Ingredienser (4 port):

1 paket Quorn Strimlor (300g)
2 dl rött ris
1 avokado
2 tomater
100 g blandad sallad
200 g svarta bönor
1 lime
salt
peppar
olja till stekning

Majsdipp:

300 g majskorn på burk, avrunna
1⁄2 citron
1 dl cashewnötter
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
salt
peppar

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen. 
Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav. Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med 
majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.