Gräddfilspaj

Smarrigt värre! (tror jag…) vi fick en supersmarrig kaka på jobbet häromdagen från Vissmarlövs bageri. Jag tror att jag hittat receptet. Har bakat den till kvällens kalas, det skall bli spännande att se om den blir lika god som bageriets.
Pajdeg:
150g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
Fyllning:
3 dl gräddfil
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 msk blåbär (eller andra bär)
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform. (degen är väldigt kladdig och lös. Mer som en riktigt tjock sockerkaks smet än en pajdeg. Men lugn – så skall det vara) Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll på det ogräddade pajskalet. Strö över bären. Grädda i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *