Butternut squash soppa

Ingredienser: (8 port)

1,5 kg butternut squash

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 bit ingefära, 3-4 cm

1 dl vispgrädde

1 dl vitt vin

2 l kycklingbuljong

2 äpplen

2 msk färsk hackad timjan

salt

vitpeppar

matolja

4 msk crème fraiche, till servering (kan uteslutas)

1 knippe gräslök, till servering (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs allt i 2 msk olja i en stor kastrull i ca 6-7 minuter.
  2. Tillsätt bljongen och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 min. Slå i grädden och vinet, låt koka i ytterligare 5-10 min.
  3. Ta grytan av spisen och mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
  4. Smaka av med salt och peppar

Servera med en klick crème fraiche och klipp gräslök på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.