Fikonsallad med parmaskinka och björnbärsvinegrett

Ingredienser: (6 port)

100 gr blandade salladsblad.
4 st färska fikon
12 tunna skivor skinka typ bresola, parma eller en god svensk liknande variant
200 gr chevrè
150 gr frysta björnbär
2 msk vit balsamico vinäger
6 msk olivolja
1 tsk fransk senap
1 msk flytande honung
Salt och peppar
några kvistar timjan

Gör så här:

Tina bären (saften som kommer ur bären skall sparas) Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär fikonen i klyftor och placera ut bland salladsbladen. Fördela ut skinkan över salladen. Smula chevrè osten och fördela över salladen.  Fördela de tinade bären över salladen. Blanda ihop vinäger, olja, honung, senap och två matskedar av bärsaften. Smaka av dressingen med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och avsluta med några kvistar timjan
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.