Grönsaksbullar med potatismos, gräddsås & rårörda lingon

Ingredienser (4 port):

1 fpk Grönsaksbullar 450 g

Vegetarisk Gräddsås:

3 dl havregrädde
1,5 msk grönsaksfond
1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. för gelatin)
1 msk kinesisk soja
Salt och svartpeppar

Potatismos:

600 g potatis
2-3 msk olivolja
2 dl vegetarisk fraiche el havremjölk
salt och peppar

Rårörda lingon:

175 g lingon
0,25 dl strösocker

Gör så här:

Grönsaksbullar: Tillaga enligt anvisning på förpackningen.

Gräddsås: Tillsätt havregrädde, grönsaksfond, svartvinbärsgelé och soja. Koka i ca 5 min och smaka av med salt och peppar samt red ev av med maizena.

Potatismos: Koka potatis i saltat vatten. Häll av och låt ånga av lite. Pressa potatisen och blanda med olivolja och vegetarisk fraiche el/havremjölk. Smaka av med salt och peppar.

Rårörda lingon: Blanda tinade el frysta lingon med socker. Färdig att servera när sockret smält.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.