Enkelt och mycket gott. Speciellt bra en bit in på jordgubbssäsongen när man kanske är lite trött på “bara” jordgubbar och glass eller om gubbarna börjat bli lite mindre fina.
Ingredienser
0,5 dl råsocker
2 st lime
0,5 dl hackad färsk basilika
Gör så här
Snoppa och skär jordgubbarna i halvor eller kvatar. Riv skalet av de två limarna och vrid ur saften. Blanda lime skal och saft med basilika och socker. Blanda jordgubbarna och marinaden. Låt inte gubbarna marinera för länge. Ca 15 minuter är fullt tillräckligt. Om de får ligga för länge blir basilikan gärna lite “parfymig”. Är basilika lite för äventyrligt för dig kan man göra rätten utan. Blir oxå gott. Svera gärna med en sås av vispad philadelphia ost, creme fraise, florsocker och vaniljsocker. (se cheesecake i glas receptet)
Hej! Det är också gott att ha råkräm till!
Vispa 5 st äggulor, 1 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker poröst. Vispa 5 dl grädde vid sidan om. Vänd sedan ner grädden i ägguls-blandningen och vänd några gånger. Riktigt gott! 🙂
Bra tips. Det skall jag prova nästa gång. Tack!
Råkräm är supergott! Just nu är jag gravid så jag letade efter ett recept utan råa äggulor. Då passar denna varianten perfekt 🙂
Hej Sofi!
Ditt receptet ser helt galet gott! 😛
Så gillar du jordgubbar skulle smaka vår Jordgubbar tillsammans med vinäger som skapar en speciell smaksensation till efterrätten eller söt tapa som du kan förbluffa till din familj och vänner med! [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se