Pinapple passionfruit cheesecake

Det bästa receptet på cheescake tycker jag. Stulet av Paloma, grannen i Saudi Arabien. Kakan är bäst då den får vila en dag i kylen.

Ingredienser:

125 gram digestivekex

60 gram smör

1 tsk kanel

250 gram philadelphiaost

125 gram keso

1,25 dl condensed milk (mjölk på konservburk, finns i hyllan för exotisk mat)

910 gram krossad annanas

1 msk gelatinpulver

1 dl vispgrädde

6-8 passionsfrukter (beroende på hur stora de är)

Gör så här:

1. Smält smöret

2. Krossa kexen (i matberedare eller lättast tycker jag i plastpåse med välriktade slag med kavel)

3. Blanda kanel, smör och smulor

4. Lägg smulblandningen i botten av en springform och platta till

5. Sila annanasen. Spara 2,5 dl spad.

6. Häll spadet i en gryta och strö i gelatin. Rör över låg värme tills gelatinet löst sig.

7. Kyl tills nästan stelt. (tar en evighet och man tror att det är fel och inte kommer att stelna men ha tålamod)

8. Vispa under tiden ost, silad keso och condensed milk smidigt.

9. Häll i det kylda annanas spadet och rör om

10. Lägg i annanasköttet och köttet från fyra av passionsfrukterna.

11. Vispa vispgrädden och rör sedan ner i ostsmeten.

12. Häll smeten i formen över smulbotten.

13. Kyl kakan tills den svalnat. (låt gärna stå en dag och gotta sig i kylen – den blir som godast då, det är inte alls samma sak att äta den samma dag)

14. Dekorera med passionsfrukt på toppen innan servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *