Plommonmarmelad med citron och ingefära

Ingredienser:

1 1/2 kg plommon
1/2 dl vatten
1 stor citron, 200 g
2 msk riven ingefära, 15 g
1 kg strösocker

Gör så här
1. Räkna plommonen (för att senare veta hur många kärnor som ska plockas bort) och lägg dem i en stor vid gryta tillsammans med vatten.
2. Dela citronen i fyra delar på längden och skiva den mycket tunt. Lägg skivorna i grytan tillsammans med ingefäran. Låt koka 30–40 minuter utan lock. Värmen får inte vara för hög så att det bränns. Ta bort plommonkärnorna.
3. Tillsätt sockret lite i taget och låt koka ganska kraftigt cirka 15 minuter utan lock. Skumma av.
4. Häll upp lite av massan på ett kallt fat. Dra med ett skedskaft genom massan – om det inte flyter ihop är den färdig. Koka annars några minuter till. Häll upp på rena burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen i kylskåp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *