Somrig potatissallad

Bästa maten på sommaren. Fräsch och god. Man kan göra mycket och ha i kylen så slipper man laga mat när det är sol och fint väder ute.

Ingredienser:

Färskpotatis

Bärkapris

Rödlök

Coctailtomat

Grönsaker

Olja

Balsamikovinäger

Dijonsenap

Gör så här:

Koka potatisen. Är den stor dela den i mindre bitar men försök köpa små potatisar. Salladen blir bäst om poatisarna är hela eller i halvor. Mindre bitar än så har en tendens att smula sönder.

Skiva rödlöken i ringar (kan bytas mot purjolök eller salladslök).

Blanda dressing med olja, balsamico och dijonsenap. Använd dubbelt så mycket olja som balsamico och ca en matsked dijon per 2 dl olja.

Blanda i en skål. Potatis, tomater, dressing lök och bärkapris. Gör detta när potatisen fortfarande är varm. Då suger potatisen in den härliga dressingen bättre.

Nu har du i din kyl en perfekt bas. När du skall servera skär du ner andra grönsaker. Gurka, rädisor, ruccola….. endast fantasin sätter gränserna.

Potatisen håller minst fyra dagar i kylen. Grönsakerna blir ganska fort lite tråkiga så om du gör en stor omgång sallad lägg inte i grönsakerna förrän du skall äta den så har du god mat nästan en hel vecka.

Salladen är perfekt till grillat. Varför inte ta den med ut i skogen? Håller fint minst en dag på sommaren och flera dagar om det är svalare ute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *