Tarma dipp

En ny smaksensation (för mig) som jag fick uppleva i Köpenhamn idag. Har inte provat att göra själv ännu men det skall det bli ändring på så fort jag hittat nån affär som har tarama.

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g vitt matbröd
  • 200 g tarama (grekisk fiskrom)
  • 2 dl grekisk olivolja
  • 1 citron
  • 1 finriven gul lök
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Skär bort kanterna från brödet.
  2. Blöt upp brödet i kallt vatten i en bunke.
  3. Krama sedan ur all vätska.
  4. Lägg det urkramade brödet i matberedaren tillsammans med tarama och den finrivna löken. Kör ingredienserna till mos.
  5. Tillsätt olivoljan droppvis.
  6. Tillsätt till slut citron och vinäger. Blanda någon minut.
  7. Lägg i en skål och låt vila i kylskåpet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.