Vaniljbullar

Ljuvligt goa bullar med smak av vanilj, mandelmassa och vit choklad.

Ingredienser:

50 gr jäst

175 gr smör

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

15 dl vetemjöl

5 dl mjölk

1 dl strösocker

Fyllning:

150 gr smör

2 dl strösocker

2 äggulor

2 tsk vaniljsocker

Ca 50 gr mandelmassa

Ca 100 gr vit choklad

Gör så här:

Smält smöret. Smula jästen i en bunke och häll i salt, socker och vaniljsocker. När smöret smält häll i mjölken. Se till att vätskan håller 37 grader och häll sedan i jästbunken och rör tills jästen smält. När jästen smält blanda i mjölet och arbeta degen i ca 10 min. Jäs degen under duk tills den dubblat sin storlek. Ta degen ur bunken och knåda lite och kavla sedan ut till en ca 1 cm tjock degplatta. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom mandelmassan och chokladen och bred ut på degen. Riv sedan mandelmassan och chokladen i ett jämt lager över degen och rulla sedan ihop degen till en lång rulle. Skär rullen i 32 bitar och lägg i bullformar på två plåtar för att jäsa igen under duk tills de dubblat sin storlek. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda i mitten av ugen i ca 125 grader i ca 8 min.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.