Vintersallad med fikon, pecorino och vit balsamicodressing

Ingredienser: (4 portioner)

80 gr sallad

300 gr blandad kål, t.ex. brysselkål, rödkål och grönkål

4 färska fikon

150 gr pecorino eller parmesanost

1 boll mozzarella, ca 125 gr

75 gr pinjenötter

Dressing:

1 röd chilipeppar

3 msk olivolja

1 msk citronsaft

skalet från 1/2 citron

1 msk vit balsamvinäger

ca 2 tsk honung

Salt och svartpeppar

Gör så här:

Dressing: kärna ur och finhacka chilin och blanda olja, citronsaft och skal samt vinäger. Smaka av med honung, salt och peppar.

Skölj salladen. repa eventuellt grönkålen och strimla kålsorterna fint. Klyfta fikonen och riv osten grovt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Arrangera allt på ett fat och ringa över dressingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.