Vit chokladcheesecake med pepparkaksbotten och lingontopp

Ingredienser:

150 gr smör

300 gr pepparkakor

1 vaniljstång

400 gr Philadelphia ost

2 del créme fraiche

100 gr vit choklad

2 ägg

2 msk majsenamjöl

0,75 dl strösocker

1,5 dl lingonsylt

1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Mosa pepparkakorna till små smulor. Smält smöret. Blanda kaksmulor och smör till en deg och tryck ut degen i en 24 cm springform.

Smält chokladen. Blanda ägg, ost, socker, choklad, créme fraiche, innehållet i vaniljstången och majsena till en smet. Häll smeten över botten i springformen och grädda i 30-40 min tills den precis stelnat. Låt kakan svalna.

Smält lingonsylten med vattnet i en kastrull. Häll lingonsmeten över kakan så det blir ett tunnt täcke sylt på toppen. Ställ kakan svalt så den blir helt stel och kall. Helst över natten. Njut!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.