Vit kladdkaka

Ingredienser:

2 1/2 dl strösocker
1,5 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 180°. Smöra/bröa en form med avtagbar botten som är 20 cm i diameter. (Har du bara en större form så korta ner på tiden i ugnen) Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
 Häll smeten i formen. 
Grädda i 25 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med ev med en klick vispad grädde till & några bär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.