Bearnaisesås

Det kan vara klurigt med bea. Jag har ett annat recept på en slags fusk bea som är lättare att göra. Du hittar den som Tareqs goda chili hollandaise/bearnaise. Men ibland vill man göra riktig bea och då är detta mitt bästa recept. Jag har inte misslyckats en enda gång med detta receptet. Hoppas det funkar för er också.

Ingredienser

500 gr smör

2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)

1 dl vatten

2 msk vitvinsvinäger

2 charlottenlökar

2 msk estragon (dragon i vinäger på flaska, köps färdig eller så kan man göra själv) eller torkad dragon

5 st äggulor

några kvistar färsk dragon (behövs inte om man inte har, man kan ta lite torkad istället)

salt och peppar

Gör så här:

Smält smöret. Hacka löken. Koka vatten, vinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 min. Sila koket och låt svalna. Vispa äggulorna och avkoket till ett vitt vispat skum över vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning över vattenbad. Hacka den färska dragonen grovt och blanda i eller tillsätt lite torkad dragon. Smaka av med salt och peppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.