Chokladfondant

Enkelt att laga, går utmärkt att förbereda och bäst av allt….. supergott! Fondant är en kladdigare kladdkaka. Den skall vara rinnande i mitten.

Ingredienser:

150 gr choklad

150 gr smör

3 ägg

3 äggulor

3 msk vetemjöl

3 msk strösocker

Gör så här:

Smält chokladen. Vispa smör och socker mjukt och lite fluffigt. Tillsätt äggen och gulorna ett i taget under vispning. Tillsätt mjölet och sist chokladen. Fördela i 6 små smörjda formar och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i max 10 min (de skall vara rinniga i mitten, exakt tid beror på din ugn. Grädda hellre för kort tid än för lång). Servera gärna med vaniljglass eller grädde och kanske lite kolasås.

Receptet går utmärkt att dela med tre så att det blir två portioner. Man bör dock inte dela så att det blir halva ägg, det funkar oftast inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *