Rabarbersaft

Ingredienser:

1 kg rabarber
5 dl vatten
ca 5 dl socker
Saften från en citron

Gör så här:

Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte skalas). Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, eller oöm bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär en liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i sockret tills det löser sig. Det ska vara 5 dl socker till en liter saft, så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite på sockret också. Häll i citronsaften. Koka upp igen och ta från plattan. Häll på fina glasflaskor eller burkar. Saften går också bra att frysa. I frysen passar det bra och är enkelt och billigt att fylla saften på gamla (väl tvättade) mjölkkartonger.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *