Thai kycklingsoppa med nudlar

Ingredienser: (8 port)

3 l kycklingbuljong

3 kycklingbröst, utan skinn, skivat

2 msk ingefära, finstrimlat i stavar

1/2 röd chili, finhackad

100 gr shiitake eller champinjon, tunt skiva

4 msk soja

500 gr nudlar

2 bok choi

8 salladslökar, strimlade

1 msk sesamolja

rostade sesamfrö, till servering

Gör så här:

  1. Koka upp buljongen, kycklingbröst, ingefära och chili en stor gryta. Sänk värmen när det kokat upp och småkoka under lock i ca 10 min.
  2. Lägg i svamp, soja, nudlar, bock choi, hälften av salladslöken och sesamolja. Koka tills nudlarna är klara, ca 3-4 min.

Servera med resten av salladslöken och rostade sesamfrö på toppen. De som tycker om koriander kan ha lite sådan på toppen också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *