Pumpahummus med harissa

Ännu ett härligt recept från SVT`s gokväll.

Ingredienser (8–10 port)
400 g skalad butternutpumpa eller sötpotatis
400 g kikärtor på burk
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
½ msk harissa
2 msk olivolja
½ tsk salt
skal och saft från ½ citron
½ 1 dl vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200° grader. Skär pumpan i tärningar och lägg in i ugnen och rosta i cirka 25 – 30 minuter tills den är helt mjuk, låt svalna.
2. Mixa pumpan med väl sköljda kikärtor, vitlök, tahini, harissa, olivolja och salt.

3. Tillsätt lite vatten i taget till önskad konsistens, smaka av med citronzest, salt och harissa.

Servera med lite ringlad olivolja och pitabröd eller annat bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *