Örtsill med pinjenötter

Ingredienser (6 port):

1 ask 5 minuters sill hela filéer (420 g)

3 msk pinjenötter

1 dl finhackad dill

1/2 dl finskuren gräslök

1 liten vitlöksklyfta, pressad

1 dl majonnäs

1 dl gräddfil

2 krm salt

nymald vitpeppar

Gör så här:

Häll av spadet och låt sillfiléerna rinna av av. Skär dem i bitar.

Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme, passa dem noga då de lätt bränns vid. Hacka dillen och pinjenötterna fint, gärna i matberedare eller mixer och skär gräslöken i små bitar och tillsätt dem.

Blanda ner pressad vitlök och ört och nöthacket i majonäsen. Rör sedan ner gräddfilen. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Blanda ner sillbitarna och låt stå i ett par timmar så att smakerna blandas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.