Ingredienser:
250 gram shiitakesvamp(ar), eller portabello
1 st röd lök
1 st gul lök
3 st lagerblad
15 st vitpepparkorn
15 st kryddpepparkorn
1 tsk citronpeppar, grovmalen
0,75 dl strösocker
0,75 dl dill, hackad, färsk eller fryst
Lag
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk ättika, (24 %)
Gör så här:
- Rensa svampen och dela den i bitar.
- Lägg ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och lägg i svampen. Låt svampen ligga i lagen tills den svalnat.
- Skala och hacka lökarna fint.
- Smula sönder lagerbladen och krossa pepparkornen i en mortel.
- Lägg lök, kryddor, socker och dill i en glasburk och rör om. Fiska upp svamparna från lagen med en hålslev, lägg dem i burken och rör om så svampen blandas väl med övriga ingredienser.
- Sätt på lock och låt inläggningen stå svalt i 3 dygn. När det är dags för servering är det huvudsakligen svampen som äts men det är gott att låta lite av löken hänga med upp på tallriken också.
Leave a Reply