Dumplings

Ingredienser (ca 30 dumplings):

30 gyozadegplattor, runda

1 ägg

Fyllning:

2 msk hackade bambuskott

1 vitlöksklyfta, finhackad

1/2 morot, finhackad

1 msk hackad persilja

1 msk hackad thaibasilika

2 tsk riven ingefära

1 salladslök, hackad

1 msk mirin

1 röd chilifrukt, hackad

0,5 tsk strösocker

1 msk japansk soja

200 gr fläskfärs

1 msk fisksås

Dipsås:

1 skvätt sesamolja

2 msk risvinäger

4 msk japansk soja

1 tsk sesamfrön

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Tag en degplatta, pensla kanten med uppvispat ägg. Lägg en lite boll fyllning i mitten, ca 1 matsked. Vik ihop kanterna i små veck så att det blir ett litet knyte.

Blanda alla ingredienser till dipsåsen.

Häll lite vatten i en stekpanna 8 ca 1-2 dl så att det blir ett lager i botten av pannan ett par millimeter djupt). Sätt plattan på medelvärme. När vattnet kokar lägg i dumplings, de skall inte nudda varandra (alla får inte plats samtidigt, du får laga i omgångar) Koka under lock i ca 3 minuter.

Servera knytena direkt med såsen i en skål bredvid att dippa i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.