Cerviche på hummer och kamussla

Ingredienser (4 portioner):

8 st kammusslor

5 dl vatten

1/2 dl salt

4 frysta hummrar

2 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

1 st charlottenlök

1 knippe dill

1 msk riven pepparrot

1 dl små gurktärningar

1 dl små äppletärningar

saft och rivet skal av 2 citroner

Gör så här:

Låt kammusslorna och hummern tina i kyl över natten

Rör ur saltet i 5 dl kallt vatten och låt kammusslorna ligga där i 2 minuter. Ta upp och skölj av i kallt vatten. Tärna musslorna och ta ur stjärten på humrarna, skär i grova bitar. Ta ut klorna ur skalet. Spara de urtagna klorna till dekoration.

Blanda tärnat äpple, gurka och schalottenlök och riven pepparrot i en skål. Mixa ihop citronjuice, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar, rör ner det rivna citronskalet. Tillsätt kammusslor och hummer i gurk/äpplesalladen och låt dra i dressingen i ett par minuter.

Servera i cocktailglas och toppa med lite dill, hummerklon samt lite riven pepparrot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.