Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm

Amaranth är ett proteinrikt litet frö med nötig smak. Det påminner om quinoa.

Ingredienser: (4-6 per på buffe)

2 dl amaranth eller quinoa

1 rödbeta

1/2 dl pumpakärnor

2-3 stjälkar grönkål

1 msk olivolja

1/2 msk pressad citron

1 krm salt

1 krm nymald svartpeppar

1/2 granatäpple

1 äpple

300 gr grönkål

Getostkräm:

175 gr getort

1 dl grekisk yoghurt

1/2 vitlöksklyfta

1 tsk honung

2 krm salt

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Getostkräm: mosa osten och blanda med yoghurten. Skala och riv vitlöken och tillsätt den till krämen tillsammans med honungen och krydda med salt och peppar.

Salladen: koka amarenthen enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv rödbetan- Blanda den med grynen.

Rosta pumpakärnorna i het panna. Dra bort de grova stjälkarna på grönkålen och riv kålen i små bitar. Lägg den i en skål och krama den tillsammans med olivolja, citronsaft, salt och peppar.

Peta ur kärnorna ur granatäpplet. Kärna och riv äpplet. Finstrimla rödkålen.

Varva alla ingredienser på ett stort fat och ringa över lite av dressingen. Spara resten av dressingen vid sidan om så man kan ta mer om man vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.