Brytbröd

Ca 20 bitar

ingredienser:

50 gram jäst

4 dl fingervarmt vatten

1 msk flytande honung

2 msk rapsolja

1 tsk salt

7-8 dl vetemjöl

sesamfrö

vallmofrö

flingsalt

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet. Rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt honung, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Dela upp degen i 20 bitar och rulla till bullar som placerats ganska tätt på ett bakplåtspapper på en plåt. (Lite utrymme mellan bullarna blir bra, de växer ju när de jäser) Låt jäsa under bakduk i 50-60 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö över sesamfrö, vallmofrö och flingsalt. Lite av allt på alla eller en sort er bulle som på bilden. Grädda i 10-14 min mitt i ugnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.