Filmjölksbröd

Ett otroligt lättbakat bröd! Det är många ingredienser men det är bara att röra ihop och baka. Brödet håller sig saftigt och gott i en vecka.

Ingredienser:

4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl kärnor (tex pumpakärnor eller solroskärnor, gärna blandat)
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 dl valnötter (eller andra nötter)
2 dl torkad frukt/bär (tex fikon, aprikoser, russin, tranbär, blåbär etc. gärna blandat)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.