Friterade ostbollar med chili

Hittade detta receptet i tidningen Amelia. Måste testas. Verkar supergott!

Ingredienser:

250 gr brieost, kylskåpskall

1 burk grön hackad chili från tex mex hyllan

2 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl pankoströbröd

0,5 l neutral olja till fritering

Gör så här:

Låt chilin rinna av i en sil.  Skär bort de vita kanterna på osten. Mosa samman ost med chili och forma 20 bullar. (jobba snabbt så att osten inte blir för varm) Rulla dem i mjöl, doppa sedan i ägg och rulla i ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta annars rinner osten ut när man friterar. Lägg bollarna i frysen någon timme (eller längre om man vill förbereda) Hetta upp oljan tills en brödbit som släpps ner blir gyllene. Fritera bollarna, några i taget, tills de blir vackert gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.