Grön tomatsylt

Ingredienser:
  • 1 kilo gröna tomater
  • 750 g strösocker
  • 1 citron, saft och finhackat skal
  • 1 skuren vaniljstång
  • 1 dl vitt vin
  • 1 struken tsk Agar-Agar, löst i vatten

Gör så här:

Skölj, hacka och kör tomaterna i en matberedare. Låt dem sakta koka upp under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud vidare under omrörning, cirka 40 minuter. Häll upp sylten i sterila, heta glasburkar (20 minuter i 100-gradig ugnsvärme). Fyll dem ända upp och skruva på rena, uppkokta lock. Förvara burkarna svalt.

Agar agar har man i för att det skall bli en bra konsistens. Det finns numera i de flesta butiker men om du inte har eller hitta det går det bra utan men då blir sylten lösare och mer rinnig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.