Choklad och polka fudge

Ingredienser: (ca 50 st)

3 dl vispgrädde

3 dl mörkt muskavadosocker

1 dl ljus sirap

1 msk vaniljsocker

1/2 dl glykossirap

50 gr smör

100 gr mörk choklad

ca 1 dl krossade polkagrisar

Gör så här:

Blanda grädde, socker, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Koka tills massan når 116 grader. Rör så att smeten inte bränner fast. (ett tips är att koka smeten i en non-stick stekpanna. Med större yta är det lättare att hålla koll på smeten och den kokar snabbare)

Dra kastrullen från värmen och rör i glykossirap och smör. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och koka igen.

Bryt chokladen i bitar och rör ner i smeten. Rör runt tills chokladen smält.

Ta en aluminiumform ( en sån engångs). Strö ut polka-krosset i formen och häll smeten över (Eller krossa och blanda i smeten om man vill, för mer polka/mint smak ta lite mer grisar) . Ställ svalt för att stelna och skär sedan i bitar/rutor eller den form man vill ha.

Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.