Rostad majssoppa

Ingredienser: (4 port)

1 förp majs (340 gr)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 lime

1 msk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 krm chilipulver

2 msk olivolja

2 tsk salt

1 l vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

salt och peppar

Ev. färsk majs till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Häll majsen i en sil och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Blanda majs, lök, vitlök, kryddor, olja och salt och sprid ut på en plåt (gärna på bakplåtspapper så slipper man så mycket disk). Rosta mitt i ugnen i ca 15-20 min till gyllenbrun färg.
  4. Lägg den rostade majsen i en kastrull med vatten och buljong. Koka upp och mixa till en slät soppa.
  5. Smaka av med salt, peppar och lime.

Servera med färsk majs på toppen (Koka majskolven, kärna av och om du vill stek i olja eller smör).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *