Tomatmarmelad

Oj vilken sommar det varit. Växthuset knakar i fogarna av alla tomater. Lite har jag kokt tomatsås av och fryst. Nu skall det bli några burkar marmelad.

Ingredienser:

8-9 st tomater

2 st citroner

8 dl strösocker

1 dl honung

Gör så här:

Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull. Skölj citronerna och riv av det gula skalet. Blanda skalet med tomaterna. Skär bort resten av citronskalet (den vita delen) och skär fruktköttet i små bitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung. Koka upp och skumma ytan. Låt koka/sjuda ca 1 1/2 timme utan lock tills den tjocknat. Häll på rena burkar (Jag brukar diska av och sedan lägga dem i ugnen på ca 110 grader. Vid hundra grader dör bacillerna och därmed är burkarna så rena de kan bli.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.