Blomkåls “risotto”

Ingredienser:

2 charlottenlökar, finhackade

1 vitlöksklyfta, hackad

1 blomkålshuvud

1 tärning grönsaksbuljong
2 msk Creme fraiche
3 dl Parmesan eller liknande ost

Gör så här:

Fräs löken i smör i ca. 2-3 minuter så det får lite färg.
Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet och vänd sedan ner i stekpannan. Lägg i buljongtärningen.
Häll på ca 1-2 dl vatten (hur mycket vatten beror lite på hur stort kålhuvudet var och hur mycket det suger. Häll på lite i taget för att se vad den tål. Röran skall bli saftig men inte som en gröt men inte som en soppa… on ni förstår vad jag menar..) och låt koka i 3-4 minuter så det mjuknar men utan att tappa konsistensen helt.
Smaka ev. av med salt & peppar.

Vänd försiktigt ner riven parmesan och creme fraiche.

Servera risotton som huvudrätt med svamp eller bacon eller som tillbehör till kött eller kyckling. Jättegott!

Fler tips på bra och goda LCHF recept samt en variant på denna rätt finner du på: http://www.lchfgourmet.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.