Blomkålssoppa med hummer, citronpicklad blomkål, ärtor och brysselkål

Ingredienser (4 portioner):

1 blomkålshuvud

2 msk smör

2 dl mjölk

4 dl vatten

1 citron

1 tsk socker

1 hummer

1 dl frysta ärtor

1 handfull brysselkål

Salt och peppar

Gör så här:

Skölj blomkålshuvudet och skär bort de gröna bladen. Skär av ca 1 dl små fina buketter. Pressa citronen och låt saten koka upp kort tillsammans med blomkålsbuketterna. Låt svalna.

Smält smöret i en gryta. Skär sedan resten av blomkålen i grova bitar och bryn i smöret en kort stund. Tillsätt vatten och mjölk, täck med lock och låt blomkålen kokas riktigt mör i ca 15 min.

Ta under tiden upp hummern (spara lagen till senare) och skala stjärten. Knäck klorna med en nötknäckare, ta ur köttet och skär i fina bitar.

Plocka bladen från brysselkålen. Mixa soppan slät och maka av med hummerlag för sälta. Tillsätt peppar och ev. lite socker. Blanchera ärtor och brysselkålsblad.

Lägg upp hummer, picklad blomkål (buketterna), brysselkålsblad och ärtor i fyra djupa tallrikar. Slå över den varma soppan vid bordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.