Choklad & kolasnittar

Ingredienser:

Lager 1:

150 gr smör

2 ägg

2 dl strösocker

en nypa salt

1,5 dl vetemjöl

4 msk kakao

Lager 2:

2 burkar kondenserad mjölk

2 msk ljus sirap

50 gr smör

150 gram salta jordnötter

Lager 3:

200 gr mörk choklad ca 50-65% kakao.

Gör så här:

Vi börjar med lager 1. Klä en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker (bara så det blir blandat och lite vitare, räcker med vanlig visp, ta inte fram elvispen). Häll i smöret och de torra ingredienserna och blanda ihop. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min.

Blanda ingredienserna till lager 2 (utom nötterna) och koka i tjockbottnad kastrull i ca 20 min tills smeten blir tjock och släpper från botten när man rör. Man måste röra hela tiden annars bränns kolan. Blanda i nötterna och smeta ut över botten 1.

Smält chokladen till lager 3 i vattenbad och bred ut på toppen av kakan. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i rutor. Förvaras i kyl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.