Chokladcheesecake

Ingredienser:

50 gr smör

2 rullar Oreo kex

1 vaniljstång eller motsvarande mängd vanlijpulver

400 gr Philadelphia ost

2 del créme fraiche

100 gr mörk choklad

1 dl Nutella

2 ägg

2 msk majsenamjöl

0,75 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Mosa oreokexen till små smulor. Smält smöret. Blanda kaksmulor och smör till en deg och tryck ut degen i en 24 cm springform.

Smält chokladen. Blanda ägg, ost, socker, choklad, créme fraiche, nutella, innehållet i vaniljstången och majsena till en smet. Häll smeten över botten i springformen och grädda i 30-40 min tills den precis stelnat. Låt kakan svalna.

Ställ kakan svalt så den blir helt stel och kall. Helst över natten. Njut!

Kakan är mastig så det behövs endast en liten bit per person. Något fräsht till kan lätta upp. Tex jordgubbar och grädde. Men för den utlimata chokladupplevelsen servera med Nutellafluff: Tag ca 3 dl vispgrädde och vispa den. Tillsätt en dl nutella och rör om så att grädden och nutellan blandats helt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.