Fläskfilègryta från italien

Ingredienser: (4 port)

600-700 gr fläskfilé

smör att steka i

salt och peppar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 dl röd pesto

1 dl svarta oliver

6 avrunna soltorkade tomter i olja

3 dl crème fraiche

2 msk vatten

finklippt färsk basilika

Gör så här:

Putsa fläskfilén och dela skär den i skivor. Stek skivorna så att de får färg. Använd en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg filen och sidan. Hacka och stek löken (både vitlöken och den gula). Tillsätt pesto, avrunna oliver, tomaterna (hackad i grova bitar) och crème fraiche.

Låt såsen koka i 5 min. Tillsätt fläskfilén och låt koka i såsen i 5 min (eller tills den är genomstekt). Späd ev med lite vatten och garnera till sist med basilikan. Servera gärna med avorioris kokt enligt instruktionerna på paketen. Gott blir det med lite rosmarin (1 tsk) i vattnet när man kokar det.

Ännu ett recept från “mitt kök”. Tack för det!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.