Gillade kamben med grönkålschips

Ingredienser: (6-8 port)

ca 1 1/2 kg kamben (tunna revbensspjäll)

1 msk dijonsenap

1 msk grillkrydda

1 msk herbes de provance

1/2 dl olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda senap, grillkrydda, herbes de provance och olivolja. Gnid in kambenen med kryddblandingen och krydda sedan med salt och peppar.

Lägg kambenen på en plåt och tillaga i ugnen i ca 40 min. Vänd dem efter ca halva tiden.

Grönkålschips:

Ingredienser:

ca 500 gr färsk grönkål

1/2 dl olivolja

2-3 nypor flingsalt

Gör så här:

Skölj kålen noga och torka av. Skär bort stocken och riv sedan bladen i ca 4×4 cm stora bitar och lägg på en ugnsplåt. Häll på oljan och strö över saltet. Massera in oljan med fingrarna så att all kål blir oljig. Tillaga i 175 grader i ca 15-18 min Rör om en gång under tillagningstiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.